Introducció
Quan ens trobem en la situació d'haver de fer una exposició ens venen al cap un seguit de dubtes, entre ells escollir el suport que utilitzarem.
Desde les classes de GITIC ens han donat varies eines amb les que podem fer presentacions i segons les necessitats que aquesta impliqui cal decidir-se entre unes o altres.
En aquesta publicació no parlaré de power point, ja que per a molts de nosaltres era l'única eina que coneixiem fins ara. En Jorge Coderch a les seves classes ens presentà el programa Prezi i el Pearltrees, eines molt diferents entre si amb un objectiu comú: fer-nos més fàcil les presentacions digitals.
Reflexió
Prezi
El primer programa que vam conèixer va ser el prezi, i no sols per a l'exposició modular de processos anomenada Identitat i territori, sinó en molts dels treballs que ens han demanat a la facultat. En moltes de les exposicions que havíem de fer vam veure molts companys i companyes que començaven a treure-li rendiment, utilitzant-la a diari com a suport visual on-line.
El seu funcionament és diferent al del Power Point, que constava en fer passar diapositives, aquesta és la gran diferència ja que el Prezi no funciona a base d'aquestes, sinó que presenta un pla conjunt, on a base de zooms i marcs vas visualitzant la presentació.
Ofereix moltes plantilles on crear les presentacions, així segons el tema i la presemtació del mateix pots escollir la opció que més et convingui.
Cal afegir que pots compartir les presentacions amb altres usuaris, d'aquesta manera plegats poden treballar i obrir les presentacions
Pearltrees
El segon programa que ens va donar a conèixer en Jorge a les classes de GITIC va ser l'anomenat Pearltrees. Aquest gairebé ningú el coneixia, jo ni tan sols havia escoltat parlar del programa. Al començament no em va semblar gaire útil, ja que inevitablement el comparava amb el Power Point o el Prezi i es que el seu funcionament i ús no tenen gaire en comú.
Pearltrees funciona com a eina per realitzar una presentació a basa d'adreçes URL que estiguin en línia. Aquestes les organitzes jeràrquicament en perles, que no son més que el recipient de les URL. A més pots inserir vídeos, fotografies i text en aquestes perles.
Per a la realització del treball modular de Processos i contextos educatius II "El bon comunicador" vam haver de crear una presentació amb el programa, utilitzant la opció que aquest t'ofereix Pearltrees Team. Utilitzant aquesta opció podíem crear un grup d'usuaris i treballar conjuntament afegint i modificant perles.
Ampliació
La coneixença d'aquests programes ens ha servit molt per a millorar les nostres presentacions en públic. ja que serveixen com ajuda visual a l'orador. A més no és el sol fet de poder mostrar al públic imatges o vídeos, sinó la tranquilitat que et dóna poder exemplificar tot allò que dius.
A continuació us deixaré els enllaços de les dues presentacions que vaig haver de fer, la d'identitat i territori, realitzada amb la Laia Codina i per últim la del bon comunicador, feta conjuntament amb la Georgina Carpi, Jaume Gené, Guillem Fuentes i Alex Costa.
Espero que us agradin i coneixeu una mica de més a prop aquests dos programes per a realitzar presentacions on-line.
Espero que us agradin i coneixeu una mica de més a prop aquests dos programes per a realitzar presentacions on-line.
molt bona entrada al Blog, està tot molt ben explicat Laia!:)
ResponElimina